Ченалова призована на разпит в Столичното следствие

  • 09 декември 2015 09:18

  • 1206
  • 0
Ченалова призована на разпит в Столичното следствие
© Булфото

Дисциплинарно уволнената съдия Румяна Ченалова е призована да се яви днес в Столичното следствие.

Това е четвъртият й разпит в рамките на по-малко от месец. Наскоро тя коментира, че разследващите са засилили интереса си към нея след публикуването на записите на разговорите й с бившия председател на Софийския градски съд Владимира Янева.

Поредната си призовка Ченалова получила малко преди поредното си посещение в Етичната комисия на Висшия съдебен съвет в понеделник. Тази комисия проверява етичното съответствие на съдържанието на разговорите й с бившия председател на Софийския градски съд. Има ли престъпление около направата на записите и основание в съмненията за престъпление срещу правосъдието пък изследва образуваното досъдебно производство заради аферата "Яневагейт", уточнява БНР.

Румяна Ченалова не изключи призовката й за Столичното следствие да е заради твърденията й, че бившата й приятелка Янева е искала с "пачка пари" да купи нейното мълчание. Каква е причината за срещата на Ченалова с разследващите ще стане ясно по обед. Още преди нея, обаче тя не скри, че не очаква този разпит да е крачка към установяване на истината.

Кой ще застане срещу себе си? Какво ще кажа аз сега в прокуратурата? Да, чувала съм, че главният прокурор се опитва да помогне на съдия Янева. Това ще бъде записано добросъвестно от съответния разследващ орган, след което тя ще каже "не е вярно" и с това ще се изчерпат нещата. Никога няма да се откажа от думите си и това, което съм казала ще го заявя и пред разследващия орган, каза Румяна Ченалова.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1206 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини