Прокуратурата предаде на съд Пиже

  • 08 декември 2015 10:35

  • 883
  • 0
Прокуратурата предаде на съд Пиже
© Булфото

На 07.12.2015 г. Софийска градска прокуратура внесе обвинителен акт срещу Трайчо Василев-Пиже - кандидат за общински съветник в община Самоков за хулиганство, отличаващо се по своето съдържание с изключителен цинизъм и дързост, съобщиха от прокуратурата.

На 06.10.2015 г. около 12.00 часа в гр. Самоков, Василев е извършил непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото. На висок тон той е крещял да се махнат журналистите, дърпал микрофона от ръката на журналистката от Нова телевизия Надя Ганчева, отправял закани, че ще счупи техниката, блъскал оператора на телевизията Михаил Кръстев в областта на раменете и му отправял обидни думи – престъпление по чл. 325 ал.2, вр. с ал.1 НК.

Към момента на извършване на престъплението Василев се е ползвал с имунитет, тъй като бе регистриран като кандидат за общински съветник в община Самоков. По искане на главния прокурор, ЦИК даде разрешение срещу Трайчо Василев да бъде възбудено наказателно преследване, да бъде привлечен като обвиняем за хулиганство и да бъде задържан.

Към момента Трайчо Василев е с мярка за неотклонение „Домашен арест“.

По същото дело е привлечен като обвиняем и е предаден на съд и Владимир Андонов, който на 06.10.2015 г. в гр. Самоков по хулигански подбуди е причинил лека телесна повреда на Валентин Иванов – член на журналистическия екип на Нова телевизия. С удар с юмрук причинил на Иванов болка и страдание, без разстройство на здравето – престъпление по чл. 131 ал.1, т.12 вр. с чл. 130 ал.2 НК.

Предстои Софийски градски съд да насрочи разглеждане на делото.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
883 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини