Съдът върна в ареста касиера, изнесъл 21 млн. лв. от банка

  • 10 ноември 2011 14:32

  • 1521
  • 0
Съдът върна в ареста касиера, изнесъл 21 млн. лв. от банка
©

Софийският апелативен съд върна в ареста бившия касиер на "Алфа банк" Петко Митевски. Мъжът е обвинен, че е източил близо 21 милиона лева от банката. Причината да бъде върнат ареста е тежестта на обвинението.

Съдът призна, че доказателствата не са преки, но прецени, че на този етап от процеса могат да ги приемат и заради високата обществена опасност на извършеното деяние го върнаха в ареста, предаде БНР. Решението е окончателно. Най-рано след месец Митевски може да търси отново реванш пред СГС да бъде променена мярката му.

Преди началото на заседанието адвокатът на Митевски заяви, че прокуратурата не разполага с материали събрани по НПК, които да сочат, че той е източил банката. Менко Менков твърди още, че няма документиран и доказан период, в който да са изчезнали тези пари, тъй като експертиза, назначена по делото, не установява дата, в която тези пари са изчезнали от банката. За твърденията, че Митевски е направил самопризнания пред шефовете на банката, Менков коментира, че те не са доказателства, а и не може да се приеме, че са дадени доброволно. Той обжалва високата гаранция от 40 хиляди лева, благодарение, на която клиентът му успя да излезе от ареста. По думите на адвоката информацията за луксозното материално положение на Митевски и съпругата му не е вярна.

Митевски е бил под прицела на разследващите от 2010 г. но ареста му в края на октомври не бе оповестен, за да могат разследващите да съберат допълнителна информация и да не изпаднат в паника вложителите на банката, в която Митевски е бил главен касиер.

Софийският градски съд пусна на 3 ноември бившия касиер, арестуван на 31 октомври. Още преди да бъде задържан, той е направил пълни самопризнания пред банковите служители и е обещал да върне парите, които изнасял в чанти от 2008 година, като прикривал липсите с фалшиви документи. Според съда гаранцията от 40 000 лв. е съобразена с доходите на семейството му, които се формират от няколко банкови сметки, недвижими имоти и луксозни автомобили. По делото има секретни материали.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1521 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини