Оставиха за постоянно в ареста 24-годишния шуменец, който закла майка си

  • 04 декември 2015 14:45

  • 1239
  • 0
Оставиха за постоянно в ареста 24-годишния шуменец, който закла майка си
©

Искането на Окръжната прокуратура в Шумен за налагане на постоянна мярка "задържане под стража" спрямо 24-годишния Радослав Златев, обвинен в убийство на 50-годишната си майка на 2 декември, бе уважено от състав на Шуменския окръжен съд.

Това съобщиха от пресцентъра на Апелативната прокуратура във Варна. Златев е обвиняем по досъдебно производство по член 116, ал. 1, т. 3 от Наказателния кодекс. Пред съда обвиняемият се разплака, но запази мълчание по извършеното тежко криминално престъпление, уточняват от прокуратурата. От там допълват, че е назначена съдебнопсихиатрична експертиза на Златев, взета му е и кръвна проба, която ще бъде изпратена за изследване за наличие на алкохол и наркотични вещества. Назначeна е и съдебномедицинска експертиза на веществените доказателства, сред които е и нож.

За убийството на 50-годишната жена, сигнализира гражданин на спешния телефон 112 в 13.42 часа на 2 декември. Той е един от свидетелите на скандала между сина и майката пред входа на жилищна кооперация на ул. "Света гора" в Шумен, припомнят от прокуратурата. Разследването по досъдебното производство за убийството продължава.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1239 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини