Ченалова даде показания като свидетел по дело, свързано с работата й като търговски съдия

  • 04 декември 2015 13:54

  • 1383
  • 1
Ченалова даде показания като свидетел по дело, свързано с работата й като търговски съдия
© Булфото

В продължение на близо два часа и половина уволнената съдия Румяна Ченалова даваше показания като свидетел по досъдебно производство, свързано с работата й като търговски съдия, но отказа да даде подробности за кое дело точно става дума, заради следствената тайна.

Уволнената съдия беше впечатлена, че на разпита й като свидетел е присъствал прокурор, както и от факта, че този път си е тръгнала от сградата на звеното "Антикорупция" без следваща призовка. Ченалова поясни, че е очаквала такава във връзка със записите на разговори с Владимира Янева заради които в понеделник ще се събере Етичната комисия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Ченалова допълни, че въпреки че не разбирала по какви точно правила и процедури съдебните кадровици ще искат да правят очна ставка между нея и Янева, ще отиде в Съвета.

"Аз съм единствената, която твърди, че си спомням Владимира Янева да ми е разказвала за свои контакти с висши магистрати и членове на ВСС заради обвиненията си по "Червеи". Тя казва, че не си спомня. Споменатите отричат да са участвали в такива разговори", коментира Румяна Ченалова и прогнозира с време прекратяване на проверка там, известна като Янева-гейт, след което заради показанията, дадени от самата нея, да бъде образувано дело срещу нея заради набеждаване.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1383 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.12.04 | 14:28

1
горката невинност

Добави коментар

Водещи новини