Светлозар Лазаров: Трима души клатят държавата в момента (обновена)

Бившият главен секретар на МВР Светлозар Лазаров каза пред съда днес, че името му е било "пришито" към случая "Червеи", с който нямал нищо общо. Името ми беше замесено във вътрешната комисия в Народното събрание и беше търсен повод да бъда отстранен от длъжност, тъй като имах 5-годишен мандат, каза Лазаров.

Принципно Лазаров бил на мнение, че разрешените от съда СРС-та трябва да минават през него като главен секретар, но тогавашният министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола му казал, че дирекция "Вътрешна сигурност" била на подчинена по закон на министъра.

Пред журналисти Лазаров допълни, че върху него е бил упражнен груб политически натиск от ДСБ, защото не е допуснал да бъде опожарен парламентът или да бъде разбит Министерският съвет. Лазаров заяви още, че е подал оставка, защото този политически натиск е започнал да се отразява на системата на МВР.

По думите му трима души в момента "клатят държавата" - министърът на правосъдието Христо Иванов, председателят на Реформаторския блок /РБ/ Радан Кънев и депутатът от РБ Атанас Атанасов. Целта според Лазаров е овладяване на "определени постове в определени системи".

Софийският градски съд заседава по делото "Червеи". Подсъдими са бившият председател на СГС Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и бившият директор на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов.

Свидетели днес по процеса са и бившият министър Цветлин ЙовчевЦветлин Йовчев Цветлин Йовчев е роден на 7 май 1964 г. в Плевен. Завършва Висшето военноморско училище „Никола, бившият председател на ДАНС Владимир ПисанчевВладимир Писанчев Владимир Писанчев е роден през 1963 г. в град София. Магистър е от СУ „Св. Климент и заместничката му Ваня Стефанова.

Станимир Дойчев - приложен администратор в МВР, разказа, че трима служители на ДАНС са идвали по заповед на министъра на вътрешните работи. Дойчев бил извикан, за да им покаже няколко информационни системи. След като пристигнали в изчислителния център на МВР, той им помогнал да си сложат компютри, защото вече имали направени пароли.

Дойчев уточни, че паролите им били дадени от дирекция КИС в министерството. Той бил с агентите два-три дни.

Коментари

 1. 2016.06.11 | 08:14
  DO KOGA SHTE GI TRAEM-VREME E .
 2. 2016.06.11 | 08:14
  Като го гледам тоя примат-все повече се убеждавам,че човека е произлязъл от маймуната,но има и такива ,които още не са еволюирали и са сред нас.
 3. 2016.06.11 | 08:13
  Явно под държава Светозар Лазаров разбира задкулисното статукво, на което той е инструмент !
 4. 2016.06.11 | 08:13
  240 гада /клатят/ държавата .
 1. 1

Напиши коментар

Спорт

още

Водещи новини

още

Още новини

още

Най-четени

Най-коментирани

Съд и прокуратура

още

Анкета

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Каква ще бъде учебната година заради COVID-19?

Избрано от Интернет