Не е тайна, че са привиквани съдии, но те са малцинство, обявиха от Съюза на съдиите

  • 30 ноември 2015 07:41

  • 1398
  • 1
Не е тайна, че са привиквани съдии, но те са малцинство, обявиха от Съюза на съдиите
©

Не е тайна, че са привиквани съдии (за изпълняване на поръчки, б.р.), но те са малцинство. Това обяви в сутрешния блок на бТВ членът на УС на Съюза на съдиите Весислава Иванова. Тя обсъди темата, станала известна като „опраскване", заедно с говорителя на УС на Съюза на съдиите Иван Георгиев.

Ние сме най-заинтересовани този скандал да се разнищи до край и виновникът да поеме своята отговорност, подчерта съдия Иванова.

Тя беше изрична, че от съюза не са знаели за скандала. По думите на Иванова още скандалът се е разразил след сигнала от френския посланик.

Проверката може да се извърши от Висшия съдебен съвет по закон, както и от прокуратурата, посочи тя и изтъкна: „Все пак към момента има членове на ВСС, за които се твърди, че не са замесени“.

Ние не твърди, че тези записи са законни, но автентичността им не се поставя под въпрос. Няма човек, който към момента да е опровергал, че тези разговори са се състояли. Да стане ясно вярно ли е, не е ли вярно, допълни от своя страна Иван Георгиев .

Зад тези разговори стоят едни други разговори, до които ние към момента нямаме достъп, намекна той.

Всички се чувстваме омерзени от това, което се случва, категорични бяха от Съюза на съдиите.

Последвайте канала на

1398 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петър

2015.11.30 | 13:48

1
Лъжлив, крадлив, нагъл, алчен и без морал и съвест...това са българските магистрати. Лъжа е, че корумпираните и поръчковите съдиите изпълняващи поръчки от мафия, партии, ДС и т.н. са малцинство. Малцинство, пренебрежително малко, са съдиите, които не са корумпирани и поръчкови.

Добави коментар

Водещи новини