Внесоха иск за запор на сметките на община Дупница

  • 09 ноември 2011 14:08

  • 838
  • 0
Внесоха иск за запор на сметките на община Дупница
©

Две фирми - "Астрой" за сума от 602 хил. лв. за извършени строителни дейности и сметопочистващата "Аса шеле", която има да взема 1 893 962 лева, внесли иск в съда за запориране на сметките на общината в Дупница, обяви новоизбраният кмет инж. Методи Чимев /ГЕРБ/.

Оказа се, че той не е изненадан от този "ход" на дружествата - очевидно все повече фирми, на които общината е длъжник за последната година-две вкупом ще предяват претенциите си по съдебен ред са получат за извършени дейности, услуги и др. по договор с кметството. И така да блокират старта на новия кметски екип. "Ще се справим", лаконично се произнесе по създалата се ситуация новият градоначалник. "Няма такова нещо - иск в съда. Видях се с кмета Чимев, пихме кафе, нищо не каза", не споделя никаква вина по тежкото финансово състоние на общината досегашният градоначалник инж. Атанас Янев.

До края на т.г. общината очаква постъпления едва от 1,6 млн. лв., а 7 млн. лева тежат на новото ръководство като задължения от предишната общинска управа, които трябва да бъдат изплатени до края на годината на доставчици, каза на на пресконференцията по финансовот наследство което е заварил, инж. Чимев.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
838 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини