САС заседава по делото срещу избора на общински съветници

  • 18 ноември 2015 09:40

  • 1197
  • 1
САС заседава по делото срещу избора на общински съветници
©

В Административния съд в София предстои заседание по отложеното на 10-и ноември дело срещу избора на общински съветници заради необходимостта от събиране на доказателства.

Съдия Николина Янчева мотивира дадените от съда кратки срокове с предвиденото в Изборния кодекс по-бързо решаване на този вид дела с оглед значимия обществен интерес.

"При всички случаи, с оглед броя на страните - 22-ма жалбоподатели, 61-на заинтересовани страни, големият обем доказателства - около 15 хиляди страници, е само административната преписка, представена от страна на ответника. Всичко това води до невъзможност в процесния случай да бъдат спазени кратките срокове по Изборния кодекс. Въпреки това съдът се опита да постигне баланс между предвидените кратки срокове по Изборния кодекс и защита на правата на страните за участие в делото и за попълването му с относими доказателства", обясни съдия Николина Янчева, цитирана от БНР.

Досега в Софийския административен съд са образувани 11 дела, свързани с местните избори. От тях едно е срещу избора на общински съветници, едно - срещу избора на кмет и 9 срещу избора на кметове на райони.

Последвайте канала на

1197 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
И

2015.11.19 | 10:33

1
Името на Съда не е САС а е АССГ идиоти.

Добави коментар

Водещи новини