В Харманли разследват укриване на 25 граждани на Афганистан

  • 17 ноември 2015 13:37

  • 1497
  • 2
В Харманли разследват укриване на 25 граждани на Афганистан
© Булфото

Районната прокуратура в Харманли образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител за укриването на 25 граждани на Афганистан. Това съобщават от Апелативната прокуратура в Пловдив.

Чужденците са били намерени в частен дом в харманлийското село Остър Камък, собственост на жител на Харманли. Те са се самоопределили като афганистанци. Всички са били от мъжки пол - на средна възраст от 15 до 26 години, като сред тях е имало и 12-годишно дете, информира БТА.

Чуждите граждани са преминали от Турция в България през т.нар. "зелена граница" в неустановено място. Според обясненията им, те са били докарани до къщата в селото от два черни автомобила, чиито водачи в момента се издирват. В къщата, която не е била постоянно обитавана, афганистанците са престояли два или три дни.

Под ръководството на Районната прокуратура в Харманли продължават активните процесуално-следствени действия за установяването на помогналите на чужденците да преминат нелегално границата и да пребивават в България незаконно, се посочва в съобщението на прокуратурата.

Последвайте канала на

1497 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ясно защо там

2015.11.18 | 11:23

2
в Харманли има само ЦИГАНИ,но не и Българи.

2015.11.18 | 11:23

1
Какво значи "образувано е дело срещу неизвестен извършител"? Извършителите с там - минали са нелегално границата! Предоставената къща е на местен жител - значи известен! КОЕ МУ Е НЕИЗВЕСТНОТО? Или само получавате пари, за да прикривате джихадистите?

Добави коментар

Водещи новини