Разпитват свидетели по спора за земята на курорт Русалка

  • 08 ноември 2011 17:32

  • 606
  • 0
Разпитват свидетели по спора за земята на курорт Русалка
© Булфото

Окръжният съд в Добрич разпита служители на Държавното горско стопанство в Балчик като свидетели по спора за собствеността на земята, върху която е изграден курортът "Русалка".

Делото е образувано по иск на министъра на земеделието и храните като представляващ държавата против "Русалка тур" ООД и "Паррус" ЕООД, съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата.

Държавата претендира за имот с площ 182 570 квадратни метра от държавния горски фонд. Според ищеца парцелът без правно основание се намира във фактическата власт на "Паррус" ЕООД, на което дружество е прехвърлен от "Русалка тур" ООД.

Двете дружества - ответници по делото, оспорват претендираното право, като посочват, че имотът не е държавна собственост от 1991 година.

На 5 декември, когато съдът ще заседава отново по делото, трябва да бъдат изслушани съдебносчетоводна и съдебнотехническа експертиза за местоположението и предназначението на имота. Вещи лица ще изяснят дали спорният имот е бил включен през годините в дълготрайните активи на държавната фирма "Калиакра-90", в баланса на държавната фирма "Ваканционно селище "Русалка" и в държавното търговско дружество "Ваканционно селище "Русалка", поясняват от пресслужбата на съда.

Последвайте канала на

606 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини