Петко от Лясковец: Невинен съм, не съм застрелял командоса

  • 13 ноември 2015 15:04

  • 2393
  • 5
Петко от Лясковец: Невинен съм, не съм застрелял командоса
© Булфото

"Напълно съм невинен! Невъзможно е аз да съм застрелял командоса, тъй като на втората минута от щурма вече лежах в локва кръв", изтъкнал пред съда 54-годишният Петко Петков.

Той е обвинен за убийството на спецполицая Емил Шарков и опит да умъртви петима негови колеги при спецакция на Специализирания отряд за борба с тероризма за обезреждането му на 14 март м.г. Над 2 часа днес той е пледирал в своя защита пред Окръжния съд във Велико Търново, съобщава 24 часа. Пледоариите се водят трети ден при закрити врати заради класифицирана информация по делото. За пространната си реч подсъдимият се бил подготвил като изписал над 30 страници. Пред съда Петко Стрелеца подробно разказал за сложните 40-годишни междусъседски отношения в кооперацията, в която живее, довели според него до кървавата касапница.

Петко Петков твърдял, че имал най-високия праг на търпимост в света, позовавайки се на медицинско образование. И още, според него, ако тази отбрана на живота и жилището му се била случила в САЩ, той със сигурност щял да бъде оправдан.

За това настояват и адвокатите на подсъдимия. "Когато имаме института на неизбежна отбрана, няма престъпление и Петко трябва да си иде вкъщи", заяви адвокат Виктор Костов. Според тезата на защитата акцията е незаконосъобразна. Тя е била необмислена и зле планирана. "Неспазването на съдебното разрешение за обиск е грубо нарушение на НПК. Ако беше спазено, нямаше да се стигне до кръвопролитие", твърди защитата.

По-рано прокуратурата и близките на убития Шарков поискаха най-тежкото наказание на Стрелеца - доживотен затвор без право на замяна при строг режим на изтърпяване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2393 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
Не е виновен

2015.11.19 | 11:28

5
Прав е педераси ползващи нагли подменяни в телата каки ползват униформени за нагли терористични акции вкл убииства ,отвличания и пренос на органи от убити деца.. Убития е засечен че е неизряден към терористите в униформи и е застрелян поКазно

2015.11.19 | 11:27

4
Петко иска да каже че командоса сам се е застрелял ,така излиза.Щом е невинен по неговите приказки.?!
Кралецо

2015.11.19 | 11:26

3
Дали той го е застрелял или негов колега все тая...човека го няма вече ! Факт е, че заради Петко е починал .Съда трябва да е тотално изперкал ако го пусне този с психичните отклонения ? Ако го направи скоро тоя ще убие още невинни хора, може би ДЕЦА ? Замислете се господа магистрати... ??? !!!
светла

2015.11.14 | 19:55

2
Колко време мина от тази трагедия-Още ли ще плащаме на съдилища и убийци!!!Всичко е от нашия джоб!!!Едно дело го въртят с по няколко години,за да се отчита работа и вземане на пари
Не е виновен

2015.11.14 | 19:21

1
анализи на записи на каки командващи униформени терористи показва че има пълна подмяна в телата на нарочно наркоманизирани командващи служители на МВР з а нарочни показни акции срещу съмнителни за важни спец служители .Колегите от сащ имащи записите да вземат проби както от урината и кръвта така и от лимфата на добре заснетите обемни тъпи п-ки

Добави коментар

Водещи новини