Пуснаха наркодилър под домашен арест

  • 08 ноември 2011 15:03

  • 1279
  • 0
Пуснаха наркодилър под домашен арест
© Булфото

Атанас Милев от Варна, обвинен за притежанието на голямо количество марихуана, както и за това, че отглежда от същия вид забранени вещества в дома си, от днес ще търпи втората по тежест мярка за неотклонение „домашен арест". Апелативният съд във Варна уважи жалбата на обвиняемия да измени в по-лека мярката му за неотклонение.

Миналият четвъртък Варненският окръжен съд задържа първоначално в ареста 27-годишния Атанас. Той е обвиняем по дознание на ТЗ БОП във Варна, заедно с друг варненец. Мъжете бяха арестувани при полицейска акция с голямо количество суха растителна маса. В автомобила на Атанас и в дома, в който е живеел с приятелката си, органите на реда иззели 325 грама марихуана. Били претърсени няколко адреса, като полицаите открили не само трева, но и вещи, необходими за разфасоването й в пликчета, везни и други принадлежности. 216 пък били растенията с марихуана, които Атанас е отглеждал в дома си. За нуждите на домашното производство била осигурена специална инсталация.

Днес въззивната апелативна инстанция потвърди онези изводи на Варненския окръжен съд, които обосновават предположението, че именно Атанас е организирал отглеждането на марихуаната в дома си, както и това, че притежавал голямо количество от тревата, предназначена за наркопазара. Този извод е на базата на събраните доказателства, на пълните самопризнания, направени още в деня на ареста и на искреното разкаяние за стореното.

За да измени в по-лека мярката за неотклонение, Апелативният съд се съобрази с трагичната гибел на бащата на обвиняемия, загинал само ден след ареста на сина си. Освен, че в такъв тежък момент ще бъде в подкрепа на семейството си, съдът прецени, че тази мярка за неотклонение ще му позволи да съдейства за приключване на разследването и няма да му даде възможност да върши други престъпни деяния, или да се укрие от наказателно преследване.

Определението, с което Варненският апелативен съд измени в „домашен арест" мярката за неотклонение на Атанас Милев, разследван за притежанието на повече от 300 грама марихуана, както и за това, че отглежда 216 растения от същия вид забранени вещества в дома е окончателно.

Последвайте канала на

1279 0

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини