Прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за Петко Стрелеца от Лясковец

  • 12 ноември 2015 10:32

  • 1766
  • 2
Прокуратурата поиска доживотен затвор без замяна за Петко Стрелеца от Лясковец
© Булфото

Доживотен затвор без право на замяна при строг режим на изтърпяване поиска за Петко Стрелеца от Лясковец, прокурорът Цветан Маринов. Близо 4 часа продължила заключителната пледоария на обвинителя, в която той обсъдил всяко от събраните доказателства за кървавата касапница от март м.г. Петко изслушал безмълвно обвинителната реч, казаха участвали в заседанието, информира 24 часа.

Пледоариите продължават с тезите на частните обвинители и четиримата адвокати на 54-годишният подсъдим. В сряда те бяха засекретени заради класифицирана информация за специализираната акция на СОБТ и самоличността на антитерористите.

Петко Петков е обвинен за разстрела на баретата Емил Шарков и опит да убие още 5-тима негови колеги. Агресивният мъж откри огън срещу спецполицаите при щурм на барикадираното му жилище в Лясковец на 14 март м.г. Те бяха изпратени да го обезвредят и да изземат незаконния му боен арсенал след сигнал, че заплашва да убие деца, които вдигали шум в двора на съседното до имота му училище.
Другата седмица се очаква съдът да произнесе присъда.
 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1766 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петко Войвода от Лясковец

2015.11.12 | 21:35

2
Как доживотен затвор, нали е убил само една милиционерска отрепка
каката на баткото

2015.11.12 | 21:35

1
подходящ случай -ако е такава изфабрикуваната присъда,то нека той стои до живот ,но да се отнеме живота на прокурора и съдиите!

Добави коментар

Водещи новини