Започна делото срещу Феим Чаушев

  • 08 ноември 2011 12:37

  • 2213
  • 0
Започна делото срещу Феим Чаушев
©

Делото срещу бившия зам.-министър на вътрешните работи Феим Чаушев започна днес в Софийския районен съд.

Чаушев, заедно с Ивайло Геков е обвинен, че е съдействал да се върне откраднат автомобил на турски гражданин срещу откуп.

Общо петима свидетели се очаква да дадат показания днес. Първи пред съда застана Ендер Думушев, шофьор на собственика на автомобила - турският бизнесмен Фейзи Илханлъ. Пред съдебния състав той даде показания, които се оказаха коренно различни от
тези, дадени пред разследващи.

Според разказа му Думушев бил в София, заедно с Фейзи Илханлъ и още няколко души за да осъществят сделка за купуване на футболен отбор. Колата е била открадната от паркинг пред хотел в София, в който те били отседнали предния ден. Свидетелят заяви, че знаел от медиите, че у нас е практика да се връщат откраднати автомобили срещу откуп и с помощта на познат в Турция, делегацията се свързала с Феим Чаушев. Чаушев го запознал с Ивайло Геков, който се съгласил да съдейства за връщането на автомобила, но това щяло да струва 25 хил. евро.

Междувременно турците се свързали и с полицията за съдействие. На Геков били предадени 23 хил., белязани от разследващите, евро. В противоречие с показанията си в досъдебното производство днес Думушев заяви, че парите са били белязани от полицията без неговото знание. Отново в противоречие с казаното преди, свидетелят днес посочи, че не си спомня дали е разговарял лично с Чаушев, дали му е звънял или дали е уговарял с него място на среща за предаване на откупа. След като му бяха прочетени първоначалните показания Думушев заяви, че се отрича от тях и бил принуден от полицаите да ги разкаже.

Последвайте канала на

БТА
2213 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини