Съдът проверява адресите на избиратели в разградско село

  • 05 ноември 2015 13:44

  • 1083
  • 0
Съдът проверява адресите на избиратели в разградско село
©

Съдът ще проверява адресите на избиратели в Малко Йонково заради оспорване избора на Мехмед Ходжов от ДПС за кмет на населеното място, съобщи Радио Шумен.

Днес делото беше разгледано в Административния съд в Разград. Жалбата срещу решението на Общинската избирателна комисия е депозирана от кандидата за кмет от „Обединена България” Юмер Ибо. Според протокола, за Ходжов са гласували 156 души, а за неговия опонент – 148.

Адвокатът на Юмер Ибо поиска да бъдат проверени постоянните и настоящите адреси на 19 души, които според жалбоподателя не живеят в селото и на посочените от тях адреси няма жилища.

Съдът ще направи справка в националната база данни за адресите и тогава ще се произнесе по останалите искания, сред които и повторното преброяване на бюлетините.

В жалбата се твърди, че недействителни бюлетини са преброени като действителни в полза на Ходжов. Ще бъде разпитан и свидетел от секционната избирателна комисия. От Общинската избирателна комисия считат жабата за неоснователна. Делото бе отложено за 12 ноември от 10 ч.

Последвайте канала на

1083 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини