Продължава делото срещу Владимира Янева

  • 04 ноември 2015 09:14

  • 1952
  • 0
Продължава делото срещу Владимира Янева
© Булфото

Делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и бившия директор на дирекция "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов продължава днес с разпит на свидетели.

Бивши полицейски началници вече дадоха показания, в които разказаха какво знаят за използваните специални разузнавателни средства по отношение на Централния полицейски регистър. Разпитите продължиха един работен ден и след тях стана ясно, че действията по оперативно дело "Червеи" са били ръководени лично от бившия вътрешен министър Цветлин Йовчев и подсъдимия Тодор Костадинов.

В името на свободата на информацията и с намек, че грифът "секретно" често се слага без законово основание, Софийският градски съд разсекрети СРС-процеса и медиите чуха историите на МВР-служители, на които е било наредено да оказват съдействие на агенти от ДАНС, които са влизали в полицейските регистри в няколко регионални дирекции на МВР и когато полицейските шефове са започнали да задават въпроси, след време са получавали заповеди за уволнение, съобщава БНР.

За днес са призовани служители на ДАНС, на които по нареждане на Костадинов и Йовчев е бил осигурен секретен достъп до сървърните помещения и до мрежата за пренос на данни в МВР. Разпитите са свързани с обвиненията срещу Тодор Костадинов, че е изфабрикувал документите, въз основа на които, месеци наред е била контролирана централизираната система с криминалните регистрации на МВР.

Именно по тези документи, без мотиви и в надзаконови срокове, четири пъти Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в като председател на Софийския градски съд е подписала СРС-разрешения.

Последвайте канала на

Novini.bg
1952 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини