Условна присъда и 5000 лева глоба за 23-годишен мъж за трафик на бежанци

  • 02 ноември 2015 13:30

  • 1090
  • 0
Условна присъда и 5000 лева глоба за 23-годишен мъж за трафик на бежанци
©

Присъда "две години условно с четири години изпитателен срок и глоба в размер на 5000 лева" получи Недялко З., който беше признат за виновен за трафик на бежанци. Това реши на заседание днес състав на Районния съд в Стара Загора, предаде БТА.

23-годишният мъж е извършил престъпление по чл. 281, ал. 2, т. 1 и т. 5 вр. ал. 1 от Наказателния кодекс, уточняват от пресцентъра на прокуратурата. Недялко З. е задържан от органите на МВР на 1 октомври в Стара Загора, в квартал "Железник". Той е превозвал с микробус "Мерцедес Спринтер" със старозагорска регистрация 28 мъже от Афганистан, а между тях и непълнолетно лице. Те са влезли в България без документи за самоличност.

При подаден сигнал със стоп палка от полицейски служител, водачът на автомобила не се подчинил, намалил скоростта и скочил от микробуса. Автомобилът преминал на собствен ход около пет метра и спрял. Недялко З. опитал да избяга между блоковете в кв. "Железник", но бил застигнат и задържан от патрулиращи полицаи. Решението на Районния съд в Стара Загора е влязло в сила след споразумение и не подлежи на обжалване.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1090 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини