Избраха върховните съдии по делото за 6-те "не-та" на Цветан Цветанов

  • 30 октомври 2015 14:57

  • 1773
  • 2
Избраха върховните съдии по делото за 6-те "не-та" на Цветан Цветанов
© Булфото

Системата за случайно разпределение на делата се спря на съдия Майа Цонева за разглеждане на делото за 6-те „Не"-та срещу бившия вътрешен министър Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа от Върховния касационен съд (ВКС).

Останалите двама съдии в състава са Красимир Харалампиев и Даниела Атанасова.

От системата предварително бяха изключени петима съдии. Татяна Кънчева, Биляна Чочева, Жанина Начева са участвали при първото касационно разглеждане на делото. От системата бе изключен и съдия Спас Иванчев, който пък е бил в първия въззивен съдебен състав, както и съдия Бисер Троянов. Той при първото постъпване на делото си направи отвод с мотива, че е бил член на ЦИК, посочен от ПГ на ГЕРБ.

Случайното разпределение се извършено в присъствието на председателя на ВКС Лозан Панов и зам.-председателя Павлина Панова. Тя изтъкна, че във ВКС използват все още старата система за случайно разпределение на делата, но са в процес на евентуално въвеждана на новата.

Делото бе насрочено за 8 декември от 9.00 часа, тъй като това е първата възможна дата за съдия Майа Цонева с оглед на факта, че случайното разпределение бе извършено днес.

Делото е образувано по протест на Апелативната прокуратура.

 

Последвайте канала на

Десислава Станева
1773 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.10.31 | 23:47

2
Цирка продължава :)))
Джани

2015.10.30 | 18:15

1
Всички дела покрай Цветанов и оправданията са твърде мистериозни и подозрителни, как ли ще завърши и това дело.....

Добави коментар

Водещи новини