13 години затвор за 19-годишен младеж, убил свой съселянин

  • 21 октомври 2015 12:53

  • 1768
  • 0
13 години затвор за 19-годишен младеж, убил свой съселянин
©

13 години и 4 месеца ще лежи в затвора 19-годишният Венцислав Делев от карнобатското село Невестино, който уби по особено жесток начин 74-годишния си съселянин Тодор Атанасов в края на ноември м.г.

Делев се призна за виновен и поиска делото да мине по съкратената процедура. Така присъдата, постановена от Бургаския окръжен съд в размер на 20 г., автоматически се редуцира с една трета, съобщи 24 часа.

Убийството на 74-годишния Тодор Атанасов потресе село Невестино. Възрастният мъж бе открит в пристройка към дома си с размазан череп. По-късно стана ясно, че пенсионерът е затрит с дървен сап, а по черепа му са нанесени 11 зверски удара. Първоначално 19-годишният Венцислав е бил разпитан само като свидетел, но по-късно срещу него е повдигнато обвинение за жестокото убийство.

Става ясно, че в нощта на убийството на местопрестъплението освен Венцислав е присъствало по-малко момче от селото, което разказва на криминалистите какво е станало. Мотивът, според разследващите, е скандал между жертвата и убиеца за дребна сума пари. Тодор наел Венцислав да нареже дървата в двора му, но не платил обещаната сума. Това вбесило младежа, който въпреки възрастта си често прекалявал с алкохола.

В нощта на 24 ноември м.г. Венцислав отишъл в дома на Тодор да търси сметка за обещаното възнаграждение. В съда днес стана ясно, че убиецът дори се появил на погребението на убития пенсионер и изказал съболезнования на близките. Двете дъщери на жертвата поискаха по 250 000 лв. кръвнина.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1768 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини