Прокуратурата поиска 30 години затвор за Георги Бабата, намушкал 17 пъти Галя от Бургас

  • 20 октомври 2015 13:00

  • 1148
  • 0
Прокуратурата поиска 30 години затвор за Георги Бабата, намушкал 17 пъти Галя от Бургас
©

Георги Андонов е направил всичко, което е било достатъчно за настъпването на смъртта на Галина Георгиева. Престъплението е извършено с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин, в условията на опасен рецидив.

Това заяви в пледоарията си прокурорът Мануел Манев и поиска доживотна присъда Георги Бабата, която да бъде редуцирана на 30 г. лишаване от свобода при първоначален строг режим, предаде 24 часа. Според Манев няма никакви смекчаващи вината обстоятелства. Процесът срещу затворника, направил на решето Галина Георгиева, протече по реда на съкратеното съдебно производство - без разпити на свидетели и вещи лица.

Адвокатът на Андонов - Камен Кънев подчерта, че защитата приема всички обстоятелства от обвинителният акт, дори благодари на прокурора заради подробното обвинение, на базата на което е поискано и съкратеното съдебно производство. Кънев не се съгласи обаче, че извършването с особена жестокост на престъплението и мъчителния за жертвата начин са утежняващи вината обстоятелства, тъй като те вече веднъж са включени в квалификацията на престъплението.

Ти си сериен убиец, убиваш хората като на кино, не сдържа емоциите си съдията по делото Захарин Захариев, когато започна да разпитва Георги Андонов за първото му убийство. При едно скарване бутнах баба си, смотолеви обвиняемият в отговор на въпроса какво точно се е случило. Съжалявам много, каза Андонов за нападението над Галина. Съдът ще произнесе присъдата в 14 ч.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1148 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини