Открит процес срещу Владимира Янева по делото "Червеи" (видео)

  • 20 октомври 2015 11:05

  • 3206
  • 1
Открит процес срещу Владимира Янева по делото "Червеи" (видео)
©

Процесът срещу бившия председател на СГС Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в ще бъде открит. Това определи съдията по делото  Иван Коев, предаде репортер на Novini.bg.

Той се мотивира с това, че съдът е единственият, който може да вземе решение дали процесът може да е публичен или не.

Припомняме, съдийката се съди за неправомерно прилагане на СРС-та - случай, станал известен като аферата "Червеи".

Публичността е процесуална ценност, която гарантира демократичността в обществото и след като вече един път обществото е било свидетел на информация относно процеса срещу Янева, няма пречки той да бъде закрит. Ограничаване на публичността в настоящото дело ще бъде допуснато тогава, когато е строго необходимо, при приобщаване на секретни материали по делото, коментира Коев.

Публичността служи за равен и неограничен достъп при състезателната процедура, също така осигурява информираност на обществото, което поддържа общественото доверие в съдилищата. По този начин се гарантира не само неговата справедливост, но и правото на обществото да получава информация, допълни той.

Съдебното заседание продължава с разпит на свидетели. Самата Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в на дойде, представи я нейният адвокат.

Последвайте канала на

3206 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.10.20 | 20:53

1
владимира ОТИВАШ владимир ленин

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини