ВКС потвърди 30-годишната присъда на полицая убиец Иво Маринов

  • 19 октомври 2015 14:43

  • 7936
  • 1
ВКС потвърди 30-годишната присъда на полицая убиец Иво Маринов
©

Върховният касационен съд е потвърдил присъдата на Окръжен съд - Ловеч, с която полицаят убиец Иво Маринов е осъден на 30 години затвор, информират от Ловешката окръжна прокуратура. Присъдата е приведена в изпълнение, наказанието си той трябва да изтърпи при строг режим, съобщава "Дарик".

На 15 септември 2012 г. ревнивият полицай Иво Маринов застреля в главата с шест изстрела от служебното си оръжие 25-годишната Ивелина Славчева пред дискотека в Ловеч. Маринов се опита да убие и Александър Колев, но пълнителят бил празен и това спаси момчето.

Делото не можа да тръгне по същество повече от година. Искаха се нови и нови експертизи. Делото срещу полицая убиец се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие и той се призна за виновен, като по този начин прокуратурата не можа да пледира за най-тежкото наказание - доживотен затвор без право на замяна. Така присъдата на Маринов е 30 години зад решетките.

Последните думи на Иво Маринов пред Ловешкия окръжен съд преди две години бяха: "Съжалявам много за случилото се. Много съм обичал това момиче. Не знам как се стигна до това".

Последвайте канала на

Филип Епитропов
7936 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Българин

2017.07.12 | 13:32

1
Как се стигна ами като напълниха службите с малоумни и напомпани тъпоглавци който се движат и държат като "хванали бога за рога" какво да очакваме .

Добави коментар

Водещи новини