Пенгезов: От година и половина съм безработен, забравиха ме

  • 19 октомври 2015 11:26

  • 2213
  • 1
Пенгезов: От година и половина съм безработен, забравиха ме
© Булфото (архив)

От година и половина съм безработен. Никой не се интересува какво правя. Забравиха ме.

Това заяви бившият шеф на Софийски апелативен съд Веселин Пенгезов преди началото на процеса срещу него, предаде репортер на Novini.bg. Припомняме, че той заедно с бившият шеф на Военно-апелативен съд - София полк. Петко Петков, бившият му заместник полк. Владимир Димитров, началникът на кабинета на бившия премиер Пламен Орешарски - Мария Дивизиева бяха обвинени за злоупотреба с финансови средства по европейски проект за прозрачност на военните съдилища. Сред обвинените са още Атина Мавридис, Петя Гергова, Людмил Симеонов и Крум Симеонов. Обвинението гласи, че за периода 19 - 21.10.2009 г. чрез договори за европроекти са присвоени 42 217 лева.

Според Пенгезов съдебната система е отделен кръг, който също има своите обръчи. "ДПС е овладяла всички съдилища без САС. Този процес се случи постепенно. Делото срещу мен стартира след леката присъда на Октай Енимехмедов. Възмутен съм, че все още няма назначен на мое място. Това обаче доказва, аз съм бил най-добрия председател на САС", каза още той.

 

 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2213 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кочо

2015.10.19 | 23:31

1
Не плачи! Ще се оправиш,но ние няма да се оправим. Този плач е за наивници.Наясно си,че с тези дето те "съдят"сте от едно котило. Даже ще ти дадат възможност да осъдиш държавата в Страсбург.

Добави коментар

Водещи новини