Хората на Митьо Очите, отвлекли мъж, остават под домашен арест

  • 15 октомври 2015 19:25

  • 2614
  • 1
Хората на Митьо Очите, отвлекли мъж, остават под домашен арест
©

Апелативен съд Бургас отказа да промени мярката за неотклонение на Ангел Тръпчев-Кемала, който е обвинен за отвличането на 29-годишен мъж от Пазарджик, съобщи 24 часа.

Тръпчев заедно с 36-годишният Стойчо Радев-Камбаната и 22-годишният Недко Койчев бяха задържани преди седмица след жалба на Григор В., че е отвлечен и държан насила в къща в Оризаре. Обвинението срещу Кемала е най-леко. Той не е бил с Камбаната и Недко, когато набутали Григор във фолксваген и го откарали в Оризаре. Затова и адвокатът му Веселина Василева поиска неговата мярка да бъде променена от домашен арест в подписка. Задържането, макар и в къщи, пречело на Тръпчев да помага в работата на баща си и да се грижи за дъщеричката си, чиято майка е гурбетчийка.

В петък, на 9 октомври, в заседание по тъмно състав на Бургаския окръжен съд с председател Магърдич Мелконян определи домашен арест на тримата. В залата те отрекоха да са отвличали Григор и като аргументи изложиха, че мъжът е разполагал с джиесем и е ходил да пазари. Наблюдаващият прокурор Христина Дамянова пък представи медицинско, че Гришата е бит - има счупено ребро и контузия на главата. Твърде неясен е мотивът за отвличането. Знае се, че Григор е работел в сервиз за поправка на телефони, трябвало да оправи джиесем и на Камбаната, но го бавел от доста време. Общото мнение обаче е, че това не е сериозно основание за покушение.

36-годишният Стойчо е най-известен от групата. През 2010 г. той бе осъден като част от бандата на Христо Иванов - Оризарския, приближен до Митьо Очите. През последните години Камбаната имал бизнес с варена царевица в Слънчев бряг. Той и Недко не са обжалвали домашния арест, няма и прокурорски протест.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2614 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2017.03.28 | 15:18

1
Горките бандити, пуснете ги бе, или нямат пари?

Добави коментар

Водещи новини