Прокуратурата поема ММА боеца, който вилня край Слънчев бряг

  • 30 септември 2015 12:29

  • 1633
  • 1
Прокуратурата поема ММА боеца, който вилня край Слънчев бряг
©

Разследването срещу британския ММА боец Джон Кери, който предизвика луд екшън край Слънчев бряг през нощта на 28 септември, въоръжен със стоманен гаечен ключ и ножове, е прехвърлено в Окръжна прокуратура Бургас, съобщава "24 часа".

Образувано е производство по чл.342, ал.3 от НК за причиняване на сериозни имуществени вреди при управление на моторно превозно средство - в случая с Кери - мотокар, с който той надупчи две коли и по чудо не рани човек.

Ако бъде съден и признат за виновен, ММА боецът може да отнесе до 10 г. затвор, сочи Наказателният кодекс.

В момента Кери е в отделението по неврохирургия в бургаската болница, състоянието му е стабилно. Той е с няколко травми по тялото, които сам си нанесъл с гаечния ключ по време на среднощния екшън.

Все още обаче не са готови пробите, с които да се уточни каква дрога е употребил британецът.

Според зам.-директора на МБАЛ Бургас неврологът Светлозар Георгиев, най-вероятно става дума за комбинация между амфетамини и алкохол, в комбинация с някакви анаболи.

От болницата споделиха, че досега не са имали толкова "опасен" пациент, буствайщ с часове в болничната стая. За да бъде усмирен и да не навреди отново на себе си, Джон Кери лежи в болницата прикован за леглото с белезници, а отвън го охраняват полицаи.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1633 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Кабули

2015.09.30 | 21:21

1
Така е, в нашата държавица всичко е възможно. Ако този Кури се беше разкурилчил в САЩ до сега близките му щяха да получат известие да си го приберат изстинал. Нашата тъй мила полиция се прави на ербап пред жени. Тук никой не посмя да си използва патлака, без тези гумички, дето ги имат за патрони.

Добави коментар

Водещи новини