1 250 000 лв. кръвнина за два трупа оставени от Йоско

  • 03 ноември 2011 12:56

  • 4924
  • 0
1 250 000 лв. кръвнина за два трупа оставени от Йоско
©

1 250 000 лева компенсации поискаха пред Софийски градски съд семействата на загиналите и пострадалите от катастрофата, която причини през март в столичния квартал "Бояна" Йосиф Йосифов - Йоско.

Стартът на делото беше неуспешен. Йосифов не се яви в съдебната зала, тъй като след удара и той пострада и е парализиран от кръста надолу. До 24 ноември съдебно-медицинска експертиза ще установява какви са шансовете за подобряване на физическото и психологическото му състояние.

На 2 март сливенският бизнесмен предизвика катастрофата, шофирайки пиян и с висока скорост. При инцидента загинаха двама души, а други двама пострадаха тежко. В кръвта на Йоско бяха открити 2,6 промила алкохол. Заплашват го 15 години затвор. Йосифов трябваше да се изправи пред съда след 8 месеца разследване.

Адвокатът на Йоско - Христо Христов, обясни пред журналисти, че клиентът му е инвалидизиран за срок от една година, но двамата са обсъдили възможността Йосифов да признае вината си и така процесът да продължи по съкратената процедура.

Сестрата на един от загиналите сама е поискала от съда компенсация от 100 хиляди лева заради смъртта на брат си. Съдебният състав обаче не прие искането й.

Последвайте канала на

Novini.bg
4924 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини