Варненски съд остави в ареста полицая, обвинен за помагач на наркодилъри

  • 15 септември 2015 13:05

  • 1392
  • 0
Варненски съд остави в ареста полицая, обвинен за помагач на наркодилъри
© Gettyimages/Gulliver

Варненският апелативен съд потвърди най-тежката мярка за неотклонение - "задържане под стража", за полицая Ивайло Иванов, обвинен като помагач на наркодилъри, съобщиха от пресслужбата на съда.

В ареста остава и Кольо Колев, привлечен като обвиняем за държане и разпространение на наркотици заедно с Атанас Тодоров.

Разследването за продажбата на дрога на територията на Пето полицейско управление във Варна е започнало през 2014 г. След продължително наблюдение, при което са ползвани и специални разузнавателни средства, са арестувани Колев и Тодоров.

У тях са намерени кокаин, марихуана и амфетаминопроизводни. Ивайло Иванов, служител в сектор "Охранителна полиция", е обвинен, че умишлено улеснявал двамата, тъй като е имал достъп до информация за предстоящи операции на територията на "Златни пясъци".

Според Апелативния съд доказателствата, събрани срещу разследвания полицай, все още не са достатъчни за осъдителна присъда, но обосновават предположението, че Иванов е подпомагал престъпната дейност на Колев и на Тодоров.

Освен това, ако е на свобода, той може да се укрие или да извърши друго престъпление. За Колев съдът отчита, че той вече е бил осъждан, макар и реабилитиран по право. Ако е на свобода, може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определенията на Варненския апелативен съд са окончателни.

Последвайте канала на

1392 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини