Една година затвор за мъж, шофирал пиян и опитал да подкупи полицаи

  • 18 август 2015 12:41

  • 1700
  • 2
Една година затвор за мъж, шофирал пиян и опитал да подкупи полицаи
© Булфото (архив)

Окръжният съд във Варна наложи наказание от една година "лишаване от свобода" на 41-годишния Николай Стефанов за предлагане на подкуп на полицаи и шофиране след употреба на алкохол, съобщиха от пресцентъра на съда.

Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие по искане на защитата на подсъдимия, който призна вината си и по двете обвинения. Присъдата за опит за подкуп на длъжностно лице е една година и половина "лишаване от свобода", редуцирана с една трета заради съкратеното съдебно производство, и глоба от 500 лева. Наказанието за шофиране след употреба на алкохол с концентрация от 1.32 промила е 9 месеца затвор, намалено на 6, както и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години.

На 2 август след 2.00 часа подсъдимият навлязъл с автомобила си в насрещното движение и бил спрян от автопатрул. За да предотврати започване на административно-наказателно производство спрямо него той предложил 100 лева подкуп на двамата униформени от сектор "Охранителна полиция". При проверката на водача за употреба на алкохол дрегерът е отчел концентрация от 1.32 промила. Присъдата на съда може да се обжалва в 15-дневен срок, съобщи БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
1700 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
САМО ПЕДАЛИ КАТО воленуглу НЕ БЯХА ВЪВ КАЗАРМА

2015.08.18 | 12:53

1
ЗАЩО ВЕ МАМКА ТИ ЯЛОВ БОКЛУК СТРАХЛИВ ?????????????????????????????????????????????????????????
34r

2015.08.18 | 13:09

2
Защото и друг път е минавал с този номер.Това е системата на родната полиция. Но този път един от двамата "пазители" е бил честен ,и няма как......

Добави коментар

Водещи новини