Наложиха парична гаранция и задържане под стража за двама от обвинените за убийството в Брестовене

  • 04 август 2015 14:06

  • 2492
  • 1
Наложиха парична гаранция и задържане под стража за двама от обвинените за убийството в Брестовене
©

Апелативният съд във Варна измени наложената мярка за неотклонение "Задържане под стража" спрямо Али Али, обвинен за убийството на Али Хакъ от разградското село Брестовене, съобщиха от институцията.

Али Али, заедно с 37-годишния Абедин Зекерие бяха привлечени като обвиняеми за убийството на Хакъ по досъдебно производство за извършеното убийство. Али Али бе задържан с определение на Окръжния съд в Разград под стража. Днес състав на Варненския апелативен съд определи в съдебно заседание парична гаранция от 1000 лева спрямо Али Али и потвърди наложената мярка "Задържане под стража" спрямо Абедин Зекерие по искане на Апелативна прокуратура във Варна, информира БТА.

Апелативният съдия заяви, че наложената мярка за неотклонение "Задържане под стража" от разградския Окръжен съд спрямо Абедин Зекерие е правилна и законово обоснована от събраните досега доказателства и свидетелски показания по досъдебното производство, по което вече има и трети обвиняем - 36-годишният Алеко Герджиков от село Драгомъж, община Исперих.

Припомням, че убийството на Али Хакъ бе извършено при масов бой между два ромски рода с дървени сапове и метални вериги на 22 юли тази година. В мелето пострадаха тежко и трима души от село Брестовене.
 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
2492 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.08.04 | 22:02

1
Един умрял при бой е малко!Трябваше да се избият поне десетина, за да се усети ромското унищожение.За това пуснете разбойниците да си продължат делото.Те са "невинни мушици".

Добави коментар

Водещи новини