Делото срещу Владимира Янева и Тодор Костадинов тръгва през септември

  • 29 юли 2015 14:18

  • 1918
  • 0
Делото срещу Владимира Янева и Тодор Костадинов тръгва през септември
© Булфото

Съдия Иван Коев насрочи делото срещу бившия председател на Софийския градски съд Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и бившия шеф на "Вътрешна сигурност" в МВР Тодор Костадинов за 29 септември от 10.30 часа, за която дата страните са призовани за предварително изслушване, съобщиха от пресцентъра на Софийски градски съд (СГС).

Съдия Коев се е произнесъл и по искането за отвод, направено от прокуратурата, като го е оставил без уважение. Засега делото ще се гледа при закрити врата.

Припомняме, че Владимира ЯневаВладимира Янева Владимира Янева Янева - Манолева е родена в град София. Средното си образование е завършила в и Тодор Костадинов бяха предадени на съда заради участието им в аферата "Червей".

Двамата останаха единствените обвиняеми по разследването за експлоатирането на незаконни СРС-та спрямо информационния масив на МВР в продължение на 300 дни от есента на 2013 г.

Янева е обвинена, че като шеф на СГС между 12 септември 2013 г. и 25 март 2014 г. на два пъти е разрешила и на два пъти е одобрила продължаването на въпросните СРС-та в нарушение на закона.

Тодор Костадинов пък ще бъде съден за това, че в същия период от време като директор на "Вътрешна сигурност" в МВР е съставил общо 6 официални документа с невярно съдържание. Става въпрос за исканията за използване на СРС и мотивите към тях, които са послужили на Янева за да одобри техническите способи.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1918 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини