Делото за асансьора убиец се връща в прокуратурата

  • 28 юли 2015 06:29

  • 970
  • 0
Делото за асансьора убиец се връща в прокуратурата
© Булфото

Софийският градски съд прекрати вчера делото за асансьора убиец на булевард “Цариградско шосе” в София и го върна на прокуратурата. При инцидента една жена загина, а друга беше тежко ранена.

Прекратяването стана на първото заседание по делото след фалстартът през април тази година.

Новият председател на съдебния състав е съдия Руси Алексиев, който е бивш прокурор и говорител на Софийска районна прокуратура. С решението си вчера той обяви, че обвинителният акт срещу четиримата асансьорни техници – Цветан ЦветановЦветан ЦветановЦветан Генчев Цветанов е роден на 8 април 1965 г. в София. През 1987 година Цветанов постъпва на работа, Сергей Цветков, Диян Дервенски и Петко Петков, има съществени процесуални нарушения, които ограничават правото им на защита, но те са отстраними, пише "Монитор".

Съдът се съгласи с адвокатите на четиримата, че в обвинителния акт няма точно назоваване какви действия или бездействия са извършили те. “Без изпълнително деяние, няма престъпление. Трябва да се посочат реални деяния или бездействия”, посочи съдия Алексиев.

“В най-кратък срок ще бъдат извършени прецизни привличания. Указанията на съда ще бъдат изпълнени и четиримата обвиняеми ще бъдат привлечени конкретно”, коментира след заседанието пред журналисти прокурорът по делото.

На 19 август миналата година сутринта асансьор пропадна в 12-етажен жилищен блок на булевард “Цариградско шосе”, близо до Площада на авиацията. С него слизали две жени, когато той пропаднал от 10-ия етаж надолу до мазето. Тогава загина Цветелина Радулчева, на 46 години, Мария Ваклинова, на 41 години, бе приета в болница в много тежко състояние – с разкъсан далак, счупени прешлени, три ребра и лицева травма. Тя бе оперирана няколко пъти и държана в медикаметозна кома.

Разследването показа, че ремонтът на асансьора не е бил качествен. Ваклинова и до момента се придвижва с бастун и не може да стои дълго време нито седнала нито изправена. Тя дойде вчера в съда, както и синът и дъщерята на загиналата Цветелина – Мила и Огнян. Тримата ще бъдат частни обвинители по делото. Ваклинова ще претендира за обезщетение за неимуществени вреди от 200 000 лева, а Радулчеви по 200 000 лева за всеки от тях.

Последвайте канала на

Борислава Борисова
970 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини