Подгониха съдийката запорирала "Труд" и "24 часа"

  • 25 октомври 2011 15:31

  • 777
  • 0
Подгониха съдийката запорирала "Труд" и "24 часа"
©

В четвъртък, 27 октомври, ще се образува дисциплинарното производство във Висшия съдебен съвет (ВСС) срещу съдия Мария Георгиева. Това заяви пред журналисти Петър Стоянов – председател на дисциплинарната комисия към Висшия съдебен съвет.

Днес комисията проведе заседание във връзка с магистрата, която бе предложена за уволнение от Инспектората към ВСС. Името на Георгиева нашумя през последната седмица с издаването на обезпечителната заповед върху активите на „Медийна група България“, издател на в. „Труд“ и „24 часа“. Инспекторатът поиска най-тежкото дисциплинарно наказание, след като са констатирани нарушения по образуването, движението и приключването на гражданските дела и обезпечителните производства за 2011 година. Проверката е въз основа на над 10 отделни сигнала за периода от 2010 до август 2011 г.

В правомощията на дисциплинарната комисия е да провери дали предложението е изготвено от компетентен орган и дали се съдържат всички реквизити, изискуеми по закон. На днешното заседание е констатирано, че предложението е законосъобразно. След това то се внася в съвета, който избира състав на случаен принцип, а те помежду си избират председател и докладчик и се провежда делото по същество.

Предложението е вкарано в дневния ред на ВСС за четвъртък – за образуване на дисциплинарно производство. Тогава ще се избере и дисциплинарен състав. След като той бъде избран, до 20 дни ще може да се гледа и производството по същество. Предложението трябва да се изпрати на дисциплинарно привлеченото лице, което има 7-дневен срок, за да направи възражение, както и да си осигури защита, да поиска нови доказателства.

Последвайте канала на

Novini.bg
777 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини