Прокуратурата разследва кмета на Хасково

  • 16 юни 2015 16:25

  • 1857
  • 2
Прокуратурата разследва кмета на Хасково
©

Окръжната прокуратура в Хасково образува досъдебно производство срещу кмета на Хасково Георги Иванов. Той е разследван за престъпление по служба.

В репортаж по БТВ бе показано, че кметът на Хасково се разполага в имение за 2,5 млн. лв., а имотът му има пряк достъп с кей до язовир Клокотница.

Разследването е започнало след извършена проверка от ОД-МВР Хасково, възложена от прокуратурата, съобщиха от обвинението. То е за това, че в периода юни-декември 2014 година в Хасково, като длъжностно лице Иванов е нарушил служебните си задължения с цел да набави за другиго облага, уточниха от прокуратурата. Ще се разследва законосъобразността при разходване на средства по ремонта и разплащането на обект „Стадион Хасково“, както и произхода на средствата, с които е осъществено строителството.

Проверява се възлагана ли е обществена поръчка, спазена ли е процедурата, разходвани ли са законосъобразно общинските средства.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1857 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
IALOVATA KURVA BOIKO-IZIADE XYIA NA DOGAN

2015.06.22 | 13:12

2
ako e ot gerb ili dps i bsp-vsizko e qsno
Съгражданин

2015.06.22 | 13:12

1
Хасковският кмет е некоронованият абсолютен монарх на вилаета.Вече 15 год. заедно с дружките си от ДПС колят,бесят и грабят де що докопат.Гражданите плащат най-скъпата вода в България,най-високият процент за имотните данъци,най-висока такса смет.Продължават да променят категорията на територии в които няма нито ток ,нито вода и драстично вдигат данъците.И от тази" проверка"нищо няма да излезе.В града ни всички изброени институции са сплетени в огромното кълбо на користната далавера.Всички знаят за корупцията и грабежите.И какво от това,защо не го спряха досега,защо поне един не си свърши работата???Настоящата "проверка"е отново прах в очите на наивниците,ако все още са останали такива.

Добави коментар

Водещи новини