Наново изчисляват щетите от "Софийски имоти"

  • 24 октомври 2011 21:52

  • 667
  • 0
Наново изчисляват щетите от "Софийски имоти"
©

Има съществена разлика между пазарната стойност на сграда и дворно място, които са били собственост на общинското дружество “Софийски имоти” и са заменени от него за 26 коли, предоставени от “София франс ауто”.

Но експерти ще умуват наново каква точно е тя. Това стана ясно на поредното дело за безстопанственост срещу бившия шеф на “Софийски имоти” Тошко Добрев. Той е обвинен, че през 1998 г. е заменил срещу две коли един двор на столичния булевард “Орион”. Същото направил и с два етажа от административна сграда на ул. “Св. София” №7 в замяна на 24 автомобила, припомня "Труд".

Оценъчна експертиза, изслушана в съда, показа, че стойността на дворния имот е 206,590 млн. стари лева, а заменените срещу него 2 коли струват само 82 млн. стари лв. Двата етажа от административната сграда пък възлизали на 1,111 млрд. стари лв., 24-те коли - на 715 млн. стари лв.

“Цялата експертиза е правена въз основа на предположения”, възрази Ина Лулчева, адвокатка на Добрев. Тя отбеляза, че при изготвяне на заключението експертът не е взел предвид “лошото” състояние на сградата към 1998 г. Зданието било с изкорубени тръби и кабели, с разбити плочки и мазилка. Според Лулчева в експертизата това не е взето предвид. До следващото заседание през ноември експертите ще трябва да преизчислят стойностите на имота въз основа на нови документи, представени от защитата.

Последвайте канала на

Десислава Станева
667 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини