ВКС решава до месец за мъжа, прегазил Паоло

  • 12 юни 2015 12:59

  • 874
  • 6
ВКС решава до месец за мъжа, прегазил Паоло
© Булфото

Върховният касационен съд разгледа делото за смъртта на 4-годишния Паоло, който преди година беше прегазен на пешеходна пътека в Стара Загора. Шофьорът Георги Сапунджиев обжалва присъдата от 6 години затвор и настоява тя да бъде намалена под три години.

Майката на Паоло, близки и роднини на семейството застанаха още рано тази сутрин пред ВКС, съобщи Дарик.

Днес Сапунджиев не присъства на делото - в момента е на свобода, и беше представляван от адвоката си. Защитникът му заяви, че по делото до момента са допуснати нарушения на закона.

Решението на Апелативния съд пък представлявало явна несправедливост. Той се оплака и от огромния обществен натиск върху клиента му, който по думите му бил демонизиран от медиите. Адвокатът добави, че клиентът му има добри характеристични данни, признал е вината си и изразил съжаление, което било достатъчна причина да се намали присъдата му наполовина.

Майката на Паоло беше възмутена от думите на адвоката и каза, че се прави опит да се омаловажи случилото се.

Решението на върховните магистрати се очаква в срок от един месец.

Последвайте канала на

Десислава Станева
874 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар

2015.06.16 | 17:37

4
Лично го познавам Георги. Това е просто трагедия, зачернени толкова съдби заради моментно невнимание. Мир на праха на детенцето. Каквото и да отреди съда, няма да се върне.

2015.06.16 | 17:38

6
Аз не те питам поради каква причина толкова държиш да докажеш простотията си, нали? За кое трябва да вярваш, че го познавам или, че това е трагедия? Или мислиш, че го е прегазил нарочно? Стотици пъти съм правил същата маневра на същото място, нямаш друга алтернатива да обърнеш в другата посока автомобила. Само с нарушение. Хейтвай някъде другаде!

2015.06.16 | 17:38

5
I poradi kakwa pri`ina twoite dumi trqbwa da bydat wzeti za istina.
няма друг изход

2015.06.16 | 17:37

1
Ако аз съм на бащата на загиналото детенце няма да чакам справедливост от така наречения съд.Знаем как ще отсъди срещу подивял бизнесмен за който правилата в тази държава не важат.Съветвам го да си купи оръжие и в момент на времена деменция да раздаде справедливост.

2015.06.16 | 17:37

3
Не познаваш шофьора, не давай определения! Да, бизнесмен е, но е много кротък човек. Всички, които го познаваме сме потресени! Каквото заслужава като присъда, той ще го изтърпи, сигурен съм! Но травмата от този нещастен случай ще остане за цял живот, не заслужаваше да му се случи това! За родителите пък на Паоло изобщо не мога да мисля какво им е...

2015.06.16 | 17:37

2
Радвай се, че не си на неговото място. Всички сте големи бабаити, когато сте седнали пред компютъра!

Добави коментар

Водещи новини