Обезщетение за майката, която изгониха от мола, защото кърмила

  • 09 юни 2015 12:40

  • 2104
  • 4
Обезщетение за майката, която изгониха от мола, защото кърмила
©

Майката, която кърми детето си в мола и заведе дело заради дискриминационното  отношението към нея, е получила обезщетение. "Делото завърши с извънсъдебно споразумение за приключване на спора", съобщиха от Български хелзинкски комитет (БХК).

Деница Панайотова, която беше помолена от охраната на големия търговски комплекс да спре да кърми и да се премести в тоалетната, е решила да дари получената сума. Тя ще бъде използвана за за организиране на кампания в подкрепа на кърменето на обществени места.

БХК изказва своята благодарност и възхита към г-жа Панайотова за смелостта ѝ да защитава своите права, като показа как трябва да бъдат отстоявани правата на жените, пише още в съобщението на комитета.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2104 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
1

2015.06.11 | 11:07

2
Искам и кампания за сране на обществени места! Също си е биологична нужда при това на моменти неотложна!
Чочи

2015.06.11 | 11:08

4
това се смята за нарушаване на обществения ред... но пък това да си показваш гърдите... къде си пожелаеш... е добре дошло.. Нямам против кърменето, но поне да се покрият и да не бият на очи... а и къде и ходят по моловете да ми се разхождат по 6 часа.. нямат ли си друга работа... да се разхождат другаде тези деца, на слънце малко... където няма много хора и бацили ...

2015.06.11 | 11:07

3
На това бих отговорил: да ти с...ера в устата - нали си на обществено място - в интернет...

2015.06.11 | 11:07

1
взе си нейните 5 мин.слава.И аз съм майка и аз съм кърмила,трябва малко да имаш чувство за мярка и граница като жена която да не пристъпваш,на мене лично ми е гадно да гледам такива кърмещи жени. Поне могат да се замислят колко болни мозъци които минават плакнат очи по тях....по тази физиологична нужда.

Добави коментар

Водещи новини