Герман Костин обяви гладна стачка в ареста

  • 08 юни 2015 09:00

  • 1908
  • 1
Герман Костин обяви гладна стачка в ареста
© Булфото

Руснакът Герман Костин, обвинен за убийството на 5-годишния Никита Леонтиев, открит мъртъв в зелен куфар край Пасарел, е обявил гладна стачка в следствения арест, съобщава "Преса".

Чужденецът отказвал да се храни няколко дни, тъй като не му харесвала килията на бул. "Г. М. Димитров" в сградата на националното следствие. Говори се, че не искал да бъде настанен заедно с други арестанти в едно и също помещение.

Адвокатът на Костин - Капка Гергинова, потвърди, че той е обявил гладна стачка. "За съжаление е вярно, но не е свързано нито с делото, нито със съда, а защото е поставен в нечовешки условия. Има проблем с настаняването в килията - по стената тече вода, няма осветление, хигиената е под всяка критика", каза тя.

Костин отказвал да се храни, тъй като в помещението миришело на тоалетна. Първоначално руснакът бил настанен в друга килия, но го преместили в по-лоша без предупреждение.

Герман Костин е в ареста, след като на 8 май прокуратурата го обвини за смъртта на Никита. Момченцето бе открито мъртво на 20 март, увито в хавлиена кърпа и напъхано в куфар, на брега на язовир "Пасарел". Костин отрича да има нещо общо с престъплението.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1908 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.06.08 | 20:09

1
Искал, не искал... абе това да не ти е концерт пожелание? Като не искаш да ядеш- пукни!

Добави коментар

Водещи новини