Чеци обжалва доживотната си присъда пред САС (обновена+видео)

  • 01 юни 2015 16:23

  • 3553
  • 3
Чеци обжалва доживотната си присъда пред САС (обновена+видео)
© Булфото

Николай Русинов-Чеци се изправи пред Софийския апелативен съд, за да обжалва доживотната си присъда, която му наложи Софийският градски съд за убийството на Яна Кръстева, предаде репортер на Новини.

Припомняме, че Чеци бе обвинен за убийството на 28-годишната Яна, което стана на 10 юли 2011 г. Тялото й бе открито на следващия ден в Борисовата градина. Николай Русинов бе задържан в края на 2012 г.

"Два пъти дебело съм подчертал да прочетете внимателно делото ми. Струва ми се, че не сте го чели. Май и вие като първоинстанционния съд само сте прехвърляли папките. Срещу мен са допуснати фрапиращи нарушения", коментира пред Софийския апелативен съд Николай Русинов-Чеци.

Председателят на съдебния състав Николай Джурковски остана изумен от думите на обвиняемия. "Вие отвод ли ни искате?" запита той. Тогава последва намесата на един от адвокатите на Чеци - Иво Найденов, който помоли магистратите за снизходителност заради тежкото емоционално състояние на клиента му.

Чеци поиска съдиите да преразпитат почти всички свидетели и вещи лица по делото, тъй като показанията им били тълкувани досега погрешно. Помоли и за справки от НАП, НОИ и Агенцията по вписванията. Искал съдиите да се уверят, че бил чист пред закона по време на убийството.

Въпреки мотивите магистратите отхвърлиха исканията му. Чеци бе признат за виновен, че е удушил Яна на 9 юли 2011 г. Полуголото й тяло бе открито ден по-късно в храсти край алея в Борисовата градина в София.

Също така Русинов трябва да плати по 150 хил. лв. на родителите на Яна, както и 12 000 лева държавна такса.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
3553 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар

2015.06.03 | 13:25

3
АМИ--СЕГА???ЦАЦАРОВ ЩЕ ГО ПОМИЛВА,?, АКО БЕШЕ ИЗНАСИЛУНА И УБИТА НЕТОВАТА ДЪЩЕРЯ???? КАВА ЩЕ Е ДУМАТА НА САС--ВСС

2015.06.02 | 21:53

2
Този да мре.Голяма свиня.В затвора ще му разпорят аналния отвор,че ще ръси като самосвал!

2015.06.02 | 03:14

1
Чеци, кажи си! Кои бяха другите? Кажи си!

Добави коментар

Водещи новини