БАБХ ще сезира прокуратурата за случая с дюнерите

  • 21 май 2015 20:51

  • 2662
  • 1
БАБХ ще сезира прокуратурата за случая с дюнерите
©

 БАБХ ще сезира прокуратурата за случая с "Аладин Фуудс".

Българската агенция по безопасност на храните (БАБХ) ще сезира съответните компетентни органи, в това число и Прокуратурата, за нанесени морални щети и уронване престижа на Агенцията, информират от агенцията.

Съобщението е в отговор на нападки и внушения, направени днес на пресконференция на фирма "Аладин Фуудс" ООД за упражнен рекет от страна на инспектори на БАБХ.

По-рано днес изпълнителният директор на Агенцията проф. Пламен Моллов е заявил: "Няма да се поддадем на натиск. Моят и на екипа на Агенцията стил на работа е подчинен единствено и само на интересите на потребителите", пише в съобщението.

На среща с журналисти също днес основателят на веригата за бързо хранене "Аладин фуудс" Аладин Харфан заяви, че му е оказван натиск от страна на БАБХ, след като отказал да плаща 10 000 евро месечна "такса спокойствие".

"Досега никога не съм плащал рекет и няма да го направя, надявам се на подкрепа от всички засегнати, както от колегите в бранша, така и от потребителите", катеоричен беше Харфан.

Последвайте канала на

Нора Виткова
2662 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.25 | 15:36

1
ako sa iskali reket ot dionerjiiata i ima dokazatelstva zahto ne e podal jalba v prokoraturata a faflia pred mediite laje idiota niakakva politiceska poracka.

Добави коментар

Водещи новини