Бизнесмен: Ченалова съдейства за кражба на моя фирма

  • 15 май 2015 15:43

  • 2362
  • 2
Бизнесмен: Ченалова съдейства за кражба на моя фирма
© Булфото

Съдия Румяна Ченалова е съдействала за кражба на фирма от бизнесмена Константин Ралев. Това заяви той на пресконференция в Народното събрание.

Ралев потърси подкрепа на депутати за действията на съдийката. Той заяви, че е станал жертва на измама в особено големи размери, станала чрез съдебни процедури. По думите му, 34 имота на търговското дружество са продадени на изключително ниска цена на регистрирана преди два месеца фирма с уставен капитал от сто лева.

С помощта на съдия Чаналова и адвокат Станимира Трифонова, те сменят борда на директорите без мое знание и от трима го правят на пет. Мен ме оставят в борда, но аз нямам глас. На пети май 2015 година прехвърлят 34 имота за няколко милиона евро на едно дружество, което е основано от същата адвокатка Станимира Трифонова с капитал сто лева и е продадено за 140 000 евро, което е пълна трагедия, заяви Ралев, цитиран от БНР.

Междувременно Висшият съдебен съвет отстрани временно Румяна Ченалова от длъжността "съдия", съобщиха от пресцентъра на ВСС. Шестмесечният срок, за който Румяна Ченалова е отстранена от длъжност като съдия заради водено срещу нея дисциплинарно производство, все още не е изтекъл, но въпреки това членовете на ВСС са отстранили Ченалова, но на друго основание. Решението за отстраняването е прието единодушно. Предложението е било внесено от главния прокурор Сотир Цацаров и включено като допълнителна точка от дневния ред - заради привличането ѝ като обвиняема по обвинение за длъжностно и документно престъпление. Основанието за искането за отстраняването ѝ е по чл. 230, ал. 1 от Закона за съдебната власт. 

Срещу съдия Румяна Ченалова има още две досъдебни производства, по които все още не е привлечена като обвиняема.



 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2362 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2015.05.16 | 06:22

2
Ченалова, не бой се ... Ще те пуснат. Той Цацаров за какво е ...

2015.05.15 | 19:12

1
sega shte q oswobodim ot dlajnost da si harchi prepecheleno na spokoisvie

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини