Жена инвалид преби съседка заради коза

  • 14 май 2015 09:39

  • 2124
  • 1
Жена инвалид преби съседка заради коза
© Getty Images/Guliver

Прикована в инвалидна количка 80-годишна жена успя да пребие своя съседка, след като двете се скарали за продажбата на една коза. В момента тя е подсъдима за нанасяне на лека телесна повреда и може да получи до 2 г. затвор или пробация, пише "Преса".

Защитник на възрастната жена е известният пловдивски адвокат Марин Марковски, който за втори път не се яви на съдебното заседание вчера и процесът не успя да започне. Затова прокуратурата поиска на обвиняемата Гана Смиловска от пловдивското село Старосел да бъде назначен служебен защитник.

Случаят е от края на 2013 г. Тогава 84-годишната Ирина Берберова, която гледала кози в селото, се съгласила да продаде една от тях на съседката си Гана Смиловска. Тя искала да купи животното за свой племенник. Двете се разбрали за цена 70 лв., но когато племенникът се появил, Смиловска се опитала да плати по-малко. Берберова отказала и на другия ден Смиловска я причакала на улицата, когато посрещала козите си от паша. Подгонила я с електрическата си инвалидна количка и я ударила в крака. Берберова паднала върху нападателката, а тя й взела бастуна и започнала да я налага с него по главата, като я държала за косата. По думите на потърпевшата жена в това време мъжът на Смиловска стоял встрани и викал: "Давай, бий, докато я утрепеш!". В един момент Берберова успяла да се отскубне и, но била толкова зашеметена, че не успяла да се прибере у дома, а се озовала в овощна градина край Старосел. Назначената по делото експертиза показва, че е напълно възможно травмите по краката и главата на Берберова да са настъпили в резултат на блъсване с инвалидната количка и удари с бастун.

Следващото заседание по делото е на 30 юни.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
2124 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.05.14 | 23:21

1
На село е забавно

Добави коментар

Водещи новини