4 години и 6 месеца затвор за бизнесдама, опитала да застреля конкурент с карабина

  • 23 април 2015 18:50

  • 1965
  • 2
4 години и 6 месеца затвор за бизнесдама, опитала да застреля конкурент с карабина
©

Пловдивската бизнесдама Виолета Илиева получи присъда от 4 г. и 6 м. затвор за опит за убийството на конкурента си Георги Христов. Наказание от 4 г. затвор ще изтърпява и нейният съучастник Иван Христов, реши днес Окръжният съд в Пловдив.

Според изложените по делото факти, Илиева и Георги Христов са собственици на фирми за хранене на социално слаби в безплатни трапезарии и за диетично-диабетично хранене на нуждаещите се граждани в Пловдив. Като конкуренти двамата участват в конкурси по Закона за обществените поръчки /ЗОП/. През последните 3 години конкурсите обикновено печели Георги Христов. При последните две процедури той сигнализира тръжната комисия по ЗОП, че фирмата на Илиева не притежава минималните изисквания, необходими за участие в конкурсите. Комисията изпраща писмо до Областната дирекция по безопасност на храните в Пловдив, за да се извърши проверка на документите на Илиева. Оказва се, че част от тях са недействителни и това е причината тя да бъде отстранена от двата конкурса по ЗОП.

Илиева решава да отмъсти на конкурента си, посочва държавното обвинение. Заедно с Иван Христов, приятел на дъщеря й, на 17 декември 2012 г. причакват Георги Христов пред дома му. Бизнесдамата е облечена в черни дрехи и маска на лицето, въоръжена с бойна карабина "Winchester" и пистолет "Browning", наследени от дядо й. Според прокуратурата, тя насочва карабината към главата на Георги Христов, но той забелязва жената и се хвърля към нея, за да я обезоръжи. Следва схватка, в която се намесва и Иван Христов, въоръжен с гумена палка. Илиева успява да вземе падналата карабина и да стреля два пъти, като единият куршум улучва ръката на конкурента й. След втория изстрел гилзата засяда в патронника на карабината и оръжието засича. Илиева и съучастникът й бягат, сменят автомобила, с който пътуват, изхвърлят пистолета, а след това и карабината във водоем край с. Йоаким Груево.

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1965 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Cve

2015.04.29 | 06:29

1
4 години за опит за пред умишлено убийство! що пък не..... за какво да я вкарваме женицата за повече, то не е сериозно провинение това в крайна сметка...

2015.04.29 | 06:29

2
xaxa da maskirana s pushka pistolite i back up s gumena palka prichaki smenili kolata

Добави коментар

Водещи новини