Лозан Панов: Филмът се превръща в сериал

  • 22 април 2015 09:40

  • 1319
  • 1
Лозан Панов: Филмът се превръща в сериал
©

Ясен Тодоров, председател на етичната комисия към ВСС, Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет, председател на ВКС и Георги Колев, председател на ВАС коментираха предлаганите промени в Конституцията в частта й за съдебната система и промяната в мандатността на ВСС, предаде репортер на novini.bg.

Ясен Тодоров напомни, че  ВСС е представил  виждания си за промени още през ноември - декември 2014 година. Той заяви обаче, че  промените в законите и в Конституцията са работа на законодателния орган. Тодоров отказа да коментира тяхната работа.

Във връзка с идеята за промяна в мандатността от 5 години на 3 години Тодоров подчерта, че намаляването на мандатността ще постави ВСС в абсолютна зависимост от изпълнителната и законодателна власт, тъй като в рамките на един парламент, който е с мандат от 4 години ще бъдат избирани два ВСС. "Реформата не се изразява в смяна на личния състав. Трябва да има промени в законите, които да осигурят бърз и справедлив процес", каза той. Нормално ли е, пита Тодоров, да се правят промени в Конституцията, за да се смени персоналният състав.

Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет не пожела да коментира идеята за промени в Конституцията, тъй като все още не е видял черно на бяло предложенията. "Тази идея е предложение на ГЕРБ и АБВ, но конкретно предложение все още няма", поясни той. Във връзка с това, че този съвет може предсрочно да съкрати мандата си председателят на ВКС лаконично отговори: "Филмът се превръща в сериал. Свидетели сме на няколко съвета, които не са си довършили мандата и личният състав е бил сменен".

Георги Колев, председател на ВАС, коментира, че все още няма никаква яснота по въпросите, касаещи промени в Конституцията в частта й за съдебната система. "Не мога да коментирам, но трябва добре да се обсъди дали мандатът на ВСС трябва да бъде 3 години, тъй като един колективен орган в рамките на 3 години не е ясно дали ще изпълнява ефективно своята работа", каза той.

Последвайте канала на

Десислава Станева
1319 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Ку.рю

2015.04.22 | 20:29

1
Ааа, викате, няма да може да се налапа за 3 години, та ви трябват 5? А стига бе... Какво значи, че "един колективен орган в рамките на 3 години не е ясно дали ще изпълнява ефективно своята работа"? За 3 години само ще се опознавате ли бре (ще си душите задниците като кучета), и после 2 години далаверки? Вашта мама разбоническа!

Добави коментар

Водещи новини