Ако и сега му се размине, отново ще блъсне някого, споделя блъснат от убиеца на Петьо

  • 17 април 2015 19:41

  • 2672
  • 1
Ако и сега му се размине, отново ще блъсне някого, споделя блъснат от убиеца на Петьо
©

Плътно скрил главата си с черна качулка, 44-годишният Цветан Пъков бе вкаран в съдебната зала в Пазарджик, където бе разгледано искане на прокуратурата да бъде задържан за постоянно.

Съдът прие искането и шефът на паяците в Пазарджик остава в ареста за постоянно.

Припомняме, Пъков премаза 6-годишния Петьо Гевечанов в Панагюрище, навлизайки с висока скорост в насрещното платно, докато детето карало колело на тротоара.

Защитата на Пъков поиска той да бъде освободен под гаранция. Малко преди началото на делото в залата влязоха бащата, майката, бабата и други близки на прегазеното дете. По време на съдебното заседание майката през цялото време държеше пред себе си портрета на убития си син, директно пред погледа на съдия Ирина Джунева, пише в. "24 часа".

Прокурорът по делото Станка Димитрова потвърди пред съда искането си за постоянното задържане на Пъков, като посочи, че ако бъде освободен, може да извърши друго престъпление и да се укрие.

През 2012 г. Цветан Пъков е причинил и катастрофа в софийско село, където е пострадал тежко Христо Христов,стана ясно в съда. Технически е било доказано, че Пъков е виновен за инцидента, но по искане на пострадалия Христов прокурорското преследване срещу него е било прекратено. Полицай от Ихтиман го убеждавал да се откаже от делото.

По този повод министър Румяна Бъчварова е разпоредила проверка за неправомерни действия на служители на МВР, за които има съмнения, че са осуетили наказателна отговорност за Цветан Пъков.

Дирекция “Инспекторат” и експерти от националната полиция ще проверяват случая. Един от тях е свързан с дознателя Баров от РПУ - Ихтиман, който е разследвал катастрофа с участието на Пъков на 17 ноември 2012 г.

Тогава на пътя Вакарел - Панагюрище той навлиза с бясна скорост в насрещеното платно и удря автомобила на Христо Христов, който отивал на лов с приятели.

След катастрофата е с множество счупвания по цялото тяло и лежи по болници 4 месеца. След това се прибира вкъщи за домашно лечение.

“Полицаят Баров дойде вкъщи. Тогава още бях с проходилка и катетър. В това състояние ми обясни, че ако Пъков го съдят, делото ще се проточи, а аз ще изпусна срока за обезщетението от застраховката. Тогава подписах, че нямам претенции към него и от районната прокуратура в Ихтиман прекратиха делото. Безкрайно съжалявам, че Баров ме разубеди. Този човек трябваше да бъде съден. Ако и сега му се размине, той отново ще блъсне някого”, разказва пред изданието Христо Христов от София.

Веднага след катастрофата Пъков се държал арогантно и сипел обвинения, че виновен е удареният Христо Христов все още не може да се възстанови от инцидента.

Развил диабет, има и висок холестерол в кръвта от стреса.

“Не съм виждал Пъков оттогава. Не ми е плащал обезщетение. След като научих, че нямал сериозни произшествия, не можах да спя и затова реших да говоря. Имам внук на 6 г. Сега очаквам да бъда притиснат. Ще помогна на МВР при проверката, ако ме потърсят. Трябва да се вземат мерки за поведението на шофьорите на пътя. Болно ми е, че навсякъде цари една войнстваща простащина - на улицата, в магазина...”, каза вчера Христов.

Това е втора жертва на Пъков, която се обажда на медиите след инцидента с прегазения Петьо.

Последвайте канала на

2672 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Петя Петрова

2015.06.30 | 12:53

1
Поредно безобразие в България. Как да задържим децата си тук?

Добави коментар

Водещи новини