200 лв. глоба за побойник, племенник червен кмет

  • 19 октомври 2011 17:17

  • 1535
  • 0
200 лв. глоба за побойник, племенник червен кмет
©

200 лв. глоба за племенника на кмета на Благоевград Костадин Паскалев - Николай Ризов, наложи заместник-председателят на Районния съд Владимир Пензов за побой по време на мача в неделя между ПФК "Пирин" /Благоевград/ и ФК "Авангард" /с.Бачево/, пише в. Струма.

20-годишният младеж, който е син на учителката Соня Ризова, сестра на кмета Паскалев, беше изправен на съдебната скамейка за спортно хулиганство. Мелето настанало в неделя на стадион "Христо Ботев" в Благоевград, където Николай бил с приятели на мача "Пирин"-"Авангард". Около 70-та минута на мача 20-годишният Ризов започнал да се кара с Емилиян Игралищев. Настанал бурен скандал, разменяли обиди и ругатни.

Униформените полицаи Иван Тадев и Яни Рудовски ги предупредили да прекратят караницата, но безуспешно. Напрежението ескалирало и кметският племенник Николай ударил няколко юмрука в лицето на Емилиян, от чиято уста шурнала кръв. Минути след това двамата запалянковци били заведени в ареста на Първо РУП - Благоевград, където дали обяснения по случая. Полицейски инспектор Петър Китанов съставил акт на Ризов за спортно хулиганство. Пред съда 20-годишният футболен запалянко заяви: Реагирах така, защото Емилиян обиждаше и псуваше мои роднини. Ако не го беше направил, нямаше да се стигне дотук, бях предизвикан.

Последвайте канала на

Novini.bg
1535 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини