Привлякоха още трима обвиняеми по случая "КТБ"

  • 08 април 2015 18:14

  • 2260
  • 6
Привлякоха още трима обвиняеми по случая "КТБ"
©

Софийска градска прокуратура привлече като обвиняеми още три лица за безстопанственост в КТБ, съобщиха от прокуратурата.

Това са Снежанка Велева – Стефанова, ръководител на специализирана служба за вътрешен одит на "КТБ" АД, избрана от Общото събрание на акционерите на "КТБ" АД и Маргарита Голева и Красимир Хаджигенов, отговарящи за изпълнение на ангажиментите по отношение на "КТБ" АД.

Обвинението на Снежанка Велева – Стефанова е за това, че в периода от 01.01.2009 г. до 20.06.2014 г. в гр. София, не е положила достатъчно грижи за възложената и работа и от това е последвало разпиляване на имуществото на "Корпоративна търговска банка" АД. Последвали са значителни щети за банката, изразяващи се намаляване на капиталовата адекватност и влошаване на ликвидността, както и предизвикване на ликвидна криза. Това е довело до поставяне на "КТБ" АД по особен надзор и до намаляване на пазарната й капитализация.

Деянието е извършено умишлено, щетите са в особено големи размери и случаят е особено тежък.

Маргарита Голева и Красимир Хаджигенов са обвинени в това, че в периода от началото на 2009 г. до 20.06.2014 г. в гр. София, умишлено са улеснили изпълнителните директори на "КТБ" АД - Орлин Русев, Илиян Зафиров, Александър Пантелеев и Георги Христов да не положат достатъчно грижи за ръководенето, управлението, стопанисването и запазването на повереното им имущество.

От това е последвало разпиляване на имуществото на "Корпоративна търговска банка" АД и са последвали значителни щети за банката - намаляване на капиталовата адекватност и влошаване на ликвидността, както и предизвикване на ликвидна криза. Това е довело до поставяне на "КТБ" АД по особен надзор и до намаляване на пазарната й капитализация.

Голева и Хаджигенов са действали в качеството си на отговорни одитори в различни периоди и са извършвали действия в нарушение на задълженията си съгласно Закона за кредитните институции и наредби на БНБ. Въпреки констатирани нарушения в дейността на "КТБ"АД, станали им известни в хода на одитните ангажименти, не са докладвали писмено и незабавно за тях на БНБ.

Тези нарушения, установени в периода 2009 г. – 2014 г., не са били отразени в Одиторски доклади за надзорни цели, съгласно изискванията на нормативните актове. По този начин обвиняемите Голева и Хаджигенов са възпрепятствали пълноценното използване на системата на пруденциален надзор на БНБ над дейността на "КТБ" АД.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2260 6

Свързани новини

Коментари 6

Добави коментар
Цацаров

2015.04.09 | 05:54

6
Ще ги пуснем - споко.
Анти трол

2015.04.09 | 00:48

5
Аман от простаци и тролове. Спирам да чета този засран сайт. Тук-само идиоти.
народа

2015.04.09 | 00:46

4
какво ни заблуждавате хванете Борисов Местан Станишев тогава ще повярвам че има държава.
Боко Борисов е уникален педераст!

2015.04.09 | 00:46

3
Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата (най-старият комунист) е на власт. Всички предприемачи, интелигенция, учени, млади учени, ИТ специалисти, музиканти, писатели и т.н. емигрират! Вождът и учителят, другарят генерал Боко Тиквата не търпи нищо „по-умно” от него! Ще бъдат закрити малкото останали успешни предприятия! Ще бъде съсипан най-старият Софийския университет! Ще бъде закрита най-старата институция БАН! Ще бъде нарочно орязан бюджета и спрени всички проекти! Интелигенцията ще бъде доведена до пълна мизерия! Много чужденци с бизнес в България се канят да закрият всичко! Ще ви управляват мутри, биячи, крадци и престъпници с основно и средно образование! ГЕРБ ви “управлява”! Това е началото! Отсега нататък това ви чака: смърт, насилие, психясали и самозапалили се хора, убийства на деца, кражби, обири, глад, мизерия, мрак, малоумие ... Скоро Боко Тиквата ще напълни България с араби, негри, индийци и китайци! Представете си каква помиярска държава сме щом като ни управлява идиот, като Боко Тиквата, който не е прочел една книга през живота си! Да не говорим за избирателите му! Тиквата беше обявен в доклада на американския посланик през 2005 за мутра. Това същество когато не беше на власт плюеше България по целия свят за да й спрат еврофондовете, а сега когато е на власт краде милиарди от Европа! Кога ще му бъде повдигнато обвинение за кризата с КТБ!? Докога държавата ще плаща милиони за охрана на този изверг!? Ако бяхме нормална държава този щеше да е на електрическия стол! Когато на власт са наркотрфиканти като Борисов, ефективно осъдени като Цветанов и офшорни перачи на пари като Плевнелиев, все такива "новини" ще има. Ало, Ваньо: ставка, разследване и съд за убийството на Чакъра и самоубийството на Мишо Бирата!

2015.04.09 | 00:46

2
dobre de kaji koi predelaga6 ako si za ataka bsp I dps e.i se sam komunist dolen
а бе вярно че си вадите хляба ама,

2015.04.08 | 21:20

1
майче ,кога ще спреш да пишеш глупости.Ту циганите са добрите роми,ту бате гойко ще осъжда някого.НЯМА НИЩО ВЯРНО ОТ ТОВА.

Добави коментар

Водещи новини