Въпросът за СРС-тата е важен за цялото общество, обяви шефът на ВКС

  • 08 април 2015 14:26

  • 860
  • 1
Въпросът за СРС-тата е важен за цялото общество, обяви шефът на ВКС
©

Въпросът за специалните разузнавателни средства е важен за цялото общество. Това каза пред журналисти председателят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан ПановЛозан Панов Лозан Панов е роден на 28.03.1971 г. в София. Завършва висшето си образование в Софийския университет след работна среща за проблемите при използването на специални разузнавателни средства.

„Става дума за интервениране върху свободата на личността. Ето защо, този въпрос е актуален за цялото общество. Начинът на комуникация между институциите трябва да бъде точно такъв – чрез излагане на всички проблеми на специалните разузнавателни средства и търсенето на възможни решения”, заяви Панов, цитиран от Фокус.

Според него има две възможни решения. „Едното е организационно, тоест, ако има проблеми, които са свързани с комуникацията между институциите, да бъдат разрешени. Вторият въпрос е дали са необходими законодателни промени”, подчерта Панов.

По думите му това са двата въпроса, които се дискутират, а проблемите, свързани със специалните разузнавателни средства, са много.
Като основни проблеми той посочи: „Не се мотивират достатъчно исканията от органите по чл. 13, в исканията се посочват закони, които дори вече са отменени, недостатъчна мотивираност на съдебните актове, начинът, по който се съхранява тази информация, непредоставянето на информация на съдиите, когато взимат тези решения”.

Той отбеляза, че проблематиката е много голяма, а решенията са различни – на организационно ниво и на законодателни промени.

Последвайте канала на

860 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2015.04.08 | 14:54

1
Човека трябва да свиква с мисълта, че е наблюдаван и подслушван. И които не е свикнал си е за негова сметка.

Добави коментар

Водещи новини