Съдят бизнес дама за фалшиви книжа за кредит

  • 07 април 2015 14:37

  • 1317
  • 2
Съдят бизнес дама за фалшиви книжа за кредит
©

Управителка на частна фирма в Петрич представи фалшиви документи, за да получи банков кредит. Мая М. била упълномощена от собственика на дружеството да го представлява. Жената, която е от петричкото село Първомай, на 14 април миналата година се явила да получи заем в „Уникредит Булбанк" АД в южния град.

Тя ползвала неверни сведения относно липсата на задължения към данъчните служби. За целта показала фалшиво удостоверение за наличието или липсата на дългове към ТД на НАП - София, офис Благоевград. По-късно е разкрит опитът за измама. Престъплението е по член 248 а, ал.3 – лице, което управлява или представлява фирма, представя неверни сведения, за да получи облекчени условия за кредитиране.

Наказанието е лишаване от свобода от една до шест години и глоба от две хиляди до десет хиляди лева. За да получи по-лека присъда, Мая М. е сключила писмено споразумение с Окръжна прокуратура – Благоевград, което е внесено за одобрение в съда.

Последвайте канала на

1317 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
HELEN WILSON

2017.03.29 | 16:49

2
Искам да информира широката общественост, че г-жа Хелън Уилсън, частен заем заемодателя, който придава възможност време живот. Имате ли нужда от спешен заем, за да плати дълга си, или имате нужда от заем, за да се подобри вашия бизнес? Вие сте били отхвърлени от банки и други ф
kolxo

2015.04.09 | 11:18

1
Ашколсум!

Добави коментар

Водещи новини