Атанаска обжалва доживотната си присъда за убийството на Алекс

  • 24 март 2015 15:57

  • 2430
  • 2
Атанаска обжалва доживотната си присъда за убийството на Алекс
© Булфото

39-годишната Атанаска Георгиева, която на 6 март получи доживотна присъда за убийството на 8-годишната Алекс от Поморие, е внесла жалба срещу решението на магистратите, съобщава "24 часа".

Георгиева бе призната за виновна за това, че е отнела живота на първокласничката по особено мъчителен за жертвата начин - чрез задушаване.

На 5 март тя даде обяснения пред съда и отрече да е извършител на престъплението. С това на практика тя се отказа от самопризнания, направени през април миналата година, малко след като тялото на детето бе намерено под матрака на легло в квартирата й.

В жалбата са посочени основните аргументи, които бяха залегнали и в пледоарията на защитата - например, че тялото на детето не е намерено при две претърсвания на таванското помещение, посочи Калин Янев, който представляваше Георгиева като служебен защитник. На 6 март той пледира за оправдателна присъда.

Много ми е тежко, но продължавам да се боря със зъби и нокти, отсече Атанаска веднага след като чу решението на съда. Тя поддържа тезата, че извършителят на престъплението е Антон Петров, но разследването не е положило усилие да го намери.

Държавното обвинение категорично отрече такова лице да съществува. Наблюдаващият прокурор Димо Маджаров, който поиска най-тежкото наказание - доживот без право на замяна, коментира, че няма да протестира решението на съда.

Жалба обаче са пуснали родителите на убитото дете. Ева и Веселин Тодорови са категорични, че Георгиева трябва да получи максималното наказание, предвидено в НК, съобщи адвокатът им Росен Кожухаров.

Очаква се делото да бъде насрочено в Апелативен съд - Бургас.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2430 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
ГУРБЕТЧИЯ

2015.03.26 | 01:32

2
АКО НАВРЕМЕ БЕШЕ ПОСЕЩАВАЛА ПСИХОТЕРАПЕВТ ,СЕГА НЯМАШЕ ДА ИЗВЪРШИ ТАКОВА ЧУДОВИЩНО ПРЕСТЪПЛЕНИЕ ! НЕКА ПСИХИАТРИТЕ ДА РЕШАТ ДАЛИ Е ШИЗОФРЕНИК И НЕ ПОДЛЕЖИ НА СЪД ИЛИ ПСИХОПАТ ,КОЙТО ЩЕ ТРЯБВА ДА СИ ИЗЛЕЖИ ПРИСЪДАТА !!!

2015.03.26 | 01:32

1
Това гадно животно заслужава куршум а не снизхождение !! Урод !!

Добави коментар

Свързани галерии

Водещи новини